COULEUR D’EAU

/ Au bord de l'eau & Public

Owner

/ Au bord de l'eau & Public

Lakense burgers gaven de naam <b>AU BORD DE L EAU</b> aan een naamloos parkje dat ze zelf aan het bevrijden zijn. Ilias, Hakim, Ellen, Tanvir, Michel, Anthéa, Filip, Dima, Lotte, David, Lionel, Grégory, Wim, Valentine, Johan, Tim, Anne-Catherine, Marianne, Ilse, Steffi, Rik, Klaartje,... brengen hulde aan het water en de publieke ruimte via ontmoeting en synergie. <i>ObdlO is laureaat van het participatief budget van de stad Brussel 2016. Met de steun van Ans Persoons, Schepen van Participatie van de Stad Brussel. "Allemaal welkom!"</i>(© Bart Dewaele)

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 05/07/2016

20 jaar geleden werd de enige groene plek met uitzicht over Brussels water in de Maria-Christinawijk in Laken zonder boe of ba omheind. Deze prachtige ontmoetingsplek rond het monument van Constantin Meunier verdween van de radar.

Na een lange zoektocht naar welke overheid wat te zeggen heeft over dit sublieme stuk Brussel, kregen we alle violen gelijk gestemd: na 20 jaar mag de omheining experimenteel weg! Alleen hekken weg, dat maakt de lente niet. We willen de plek weer bekend en bemind maken!

P0066inpage5map

AU BORD DE L'EAU wil een aangename en kleurrijke ontmoetingsplek worden. Feestend geven we de ruimte terug aan de buurt… én aan heel Brussel! De nood is groot.

Na de aanslagen op 22/3 maakte Anthea Missy, een kunstenares uit de buurt, een spontane muurschildering op één van de vele grijze muren in de buurt. Anthea’s muurschildering bracht niet enkel kleur in de buurt. Het bracht ook een discussie op gang en dat brengt mensen samen. We dromen van meer kleur, kunst en positieve uitdaging in de grijze Lakense kanaalzone.

We willen de artiesten uit de buurt - Encq, Wim Didelez, David Dils, de WAUW-architecten - het voortouw laten nemen om de enorme kademuren en het park zelf met kleur en vrolijkheid aan te pakken... maar ook vele kinderen werken schooloverschrijdend o.l.v. Alice Van Innis, aan een gezamenlijk kunstwerk in de publieke ruimte.

Hiervoor hebben we een extra financiële injectie nodig van 4.500 euro. Met deze growfundingcampagne willen we niet enkel de kunstwerken financieren, maar we willen ook alle Brusselaars uitnodigen om naar onze BAR DE L’EAU te komen: onze uitvalsbasis met cafeetje en terras, met swingende dansers en springende luchtkasteelklanten… en dat prachtig uitzicht over het water.

Veel van onze attenties helpen u verder in deze ontdekkingstocht.

https://www.facebook.com/auborddeleau1020