Allée du Lapin / Konijn / Rabbit / Conejo / Kanninchen / Coelho

/ Allee du kaai

Owner

/ Allee du kaai

Allee du kaai is een spontane actie zone aan het kanaal voor de mens en zijn vriend uit de buurt en de stad. Het project staat open voor participatieve, sportieve, creatieve, constructieve en allerhande interessante initiatieven. Kom er sporten, spelen, bouwen, chillen of meer.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 02/05/2015

Een konijnenproject in hartje Brussel? Samen met vader Said en broer Mohammed zet Ishmaël er op de Allée du Kaai zijn jonge schouders onder.

Ik ben Ishmaël. Samen met mijn vader Said en mijn broer Mohammed ben ik een project gestart om konijnen te kweken op Allée du Kaai. De eerste konijnen hielden we op het balkon van ons appartement in de Brusselse Noordwijk. Maar vermits dat niet de beste plek was, zijn we verhuisd naar Allée du Kaai aan Tour & taxis.

Vorig jaar in november zijn we gestart met het bouwen van een konijnenhok, helemaal uit recup-materiaal. Bedoeling is om rust te bregen in de stad én om andere te leren omgaan met dieren in de stad. Momenteel hebben we 12 konijnen van 5 verschillende rassen. Elke ochtend om 5u ga ik naar de vroegmarkt om de weggesmeten groenten en fruit te recupereren voor de konijnen. Daarnaast verkopen mijn broer en ik wekelijks pannenkoeken op alléé du kaai om de andere kosten te betalen.

Maar om op een professionele manier voor de konijnen te kunnen zorgen hebben we volgende zaken nodig:

  • Inentingen en medicijnen om de konijnen te beschermen tegen ziektes ( verkoudheid, myxomatos,...)
  • Hooi, stro en voedingssupplementen
  • Een mooi en veilig hek rond het hok
  • Twee warmtelampen om de konijnen te beschermen in de winter

Om het project de komende 2 jaar te kunnen verder zetten hebben we 1.800 euro nodig. Je kan ons steunen door over dit project te spreken tegen je familie en vrienden, maar ook door een donatie over te maken.

In ruil voorzien we een leuke tegenprestatie:

  • Voor 10 euro wordt je peter van één van de konijnen.
  • In ruil voor 20 euro krijg je en een vriend(in) een rondleiding in en rond het konijnenhok en leggen we je uit hoe je zelf een stadskonijn kan onderhouden tijdens één van de open deur dagen op Allée du Kaai
  • Voor 60 euro krijg je twee uitnodigingen voor onze ‘Soirée lapin romantique ’: een romatische vegetarische maaltijd met alles erop tussen de konijnen.
  • Voor 100 euro organiseren we een animatie van 2u voor een groep van max. 10 kinderen in en rond het konijnenhok.
  • Wil je ons steunen met 500 euro of meer steunen? Bel ons en we bedenken samen een unieke tegenprestatie!

https://www.facebook.com/alleedulapin