Vzw ABA Academy wil events voor stripfans op touw zetten

/ Zin om de stripwereld te helpen? Kom langs!

€1.310van €8.000

39growfunders

16%
Steun dit project

Uw bijdrage wordt automatisch teruggestort als het project zijn doel niet behaalt.

Owner

/ Zin om de stripwereld te helpen? Kom langs!

Wij zijn Michèle Lahaye en Olivier Ghys, en in de ban van dit solidaire project. Kunstenaars hebben ons nodig. We kijken ernaar uit om elkaar snel te ontmoeten!

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 28/09/2020

Houd je van stripboeken, muziek en het ontdekken van nieuwe kunstenaars? Wij organiseren regionale, meertalige evenementen in Brussel, België en daarbuiten met originele ontmoetingen tussen kunstenaars en fans voor iedereen met een passie voor de stripcultuur!

In Brussel en omstreken bestaat een hele wereld van striptekenaars, -scenaristen, -fans en andere curieuze neuzen die elkaar vinden rond kleine stripuitgaves, prachtige tekeningen en magische vondsten. Zij ontmoeten elkaar op festivals, in tekenworkshops en informele events met familie en vrienden.

Welke kracht verbindt deze kunstenaars met hun publiek van grote en kleine bewonderaars? Het antwoord is eenvoudig: passie! Maar in België, Noord-Frankrijk en Nederland verliezen steeds meer stripartiesten inkomen en hebben hulp nodig om te kunnen overleven.

Wij, Olivier (vroeger boekhandelaar en fervente stripfan) en Michèle (drietalig schrijfster, fan, organisator ...), willen deze artiesten helpen door ze een ankerpunt en steun te bieden om hun werk te kunnen doen.

In maart 2019 zag onze culturele vzw ABA Academy het levenslicht. Met het album “Hommage collatéral”, een parodie en eerbetoon voor François Walthéry en de personages Natacha en Rubine, kreeg ons project concreet vorm.

Naast ons project ABA Éditions, dat jaarlijks meerdere albums zal uitgeven en vertalen, willen we nu uitbreiden met ABA Live, de evenemententak van ABA Academy om fans en kunstenaars bij elkaar te brengen.

Ons doel is eenvoudig: het organiseren van een reeks evenementen in 2021:

  • een tekenworkshop
  • Signeersessies
  • Een stripfestival op 27 juni 2021
  • Ontmoetingen met auteurs
  • Een muzikaal verrassingsevent

Zin om dit te helpen organiseren?

Evenementen op touw zetten vergt flink wat organisatie, maar vooral logistieke middelen. Precies daarom vragen wij jullie hulp. Wij hebben € 8000 nodig om de reiskosten van artiesten te kunnen betalen, hen eten te geven, te kunnen verplaatsen en locaties te kunnen huren. En dat bedrag hopen wij met jullie donaties bijeen te brengen! 

Je krijgt er iets moois voor terug!

Wij zijn al onze donateurs ontzettend dankbaar. In ruil voor een donatie zouden wij je daarom graag iets moois teruggeven, en kijken wij er natuurlijk naar uit om je te ontmoeten!

We plannen om samen met jou, en alle andere donateurs, het glas te heffen aan het einde van onze campagne. Daarnaast geven we plaatsen weg op ons festival in juni, op ons muzikale verrassingsevent, een culturele ontdekkingspas… Er is voor ieder wat wils.

Op de hoogte blijven?

Hou dan een oogje op onze Facebook-pagina voor updates over de campagne en onze events. Je kunt de campagne ook helpen door hem op sociale media te delen met vrienden, familie, collega's en andere stripfans! 

Contact

Website mail@aba-academy.be (Michèle) / info@aba-academy.be (Olivier)

 

---

Met dank aan Serge Dehaes voor het prachtige campagnebeeld