opMaatorkest aan de Stroom

/ opMaatorkest aan de Stroom

Dit project is beëndigd op 05/03/2017

De kinderen van Europarkwijk Linkeroever, een sociale en multiculturele buurt, maken in de klas kennis met klassieke muziek. Onder begeleiding van professionele muzikanten werken ze naar een groot slotconcert toe.

Deel met hen de vreugde voor de muziek en koop nu al je ticket voor het opMaatorkest aan de Stroom!

Aan de Stroom is een school vol enthousiaste leerlingen en leerkrachten. De school is gevestigd in de Europarkwijk op Linkeroever. De meeste leerlingen groeien op in kwetsbare gezinnen, waarbij de kans om een muziekinstrument te leren bespelen voor deze leerlingen vaak erg klein is. Het ‘opMaatorkest aan de Stroom’ zorgt hier voor verandering!

Dankzij het opMaatorkest krijgen de leerlingen een uur per week muziekles. Muzikanten van deFilharmonie komen naar de klas om samen met hen muziek te maken. De leerlingen kiezen aan het begin van het schooljaar zelf een muziekinstrument: viool, tuba of slagwerk. Het project start in het derde leerjaar en gaat verder in het vierde leerjaar. In groepjes van acht krijgen de leerlingen in de klas muziekles en leren in groep al snel musiceren. Het is geweldig om te zien hoe de kinderen groeien in zelfvertrouwen, naar elkaar leren luisteren en samenwerken.

Elke week repeteren de kinderen samen met de muzikant aan een groot repertoire. Op het einde van het schooljaar kennen ze een heleboel liedjes die ze uitvoeren op het slotconcert. Dit concert gaat door op een wel erg speciale plek, de nieuwe Koningin Elisabethzaal. In deze prachtige concertzaal spelen de drie opMaatorkesten uit Antwerpen samen met deFilharmonie. Zo’n 250 kinderen staan samen op het podium. De zaal zit afgeladen vol met ouders, broers, zusjes en vriendjes. Iedereen kijkt enorm uit naar dit jaarlijks evenement.

Dit project zorgt ervoor dat kinderen uit multiculturele buurten en kwetsbare milieus de kans krijgen om van klassieke muziek te proeven. Het project brengt mensen op de been en zorgt voor cohesie in Europarkwijk. Muziek verbindt niet enkel de mensen, maar het geeft ook een impuls voor de buurt. Muziek is des te meer grenzeloos. Zorg samen met ons dat dit project verder kan groeien.

Deel de muziekvreugde en steun het opMaatorkest. Met jouw centen laat je deze kinderen verder musiceren en geef je hen de kans om het grote slotconcert uit te voeren. Je kunt het opMaatorkest steunen door een bijdrage te storten. In ruil voor je steun krijg je een fantastisch opMaatgeschenk. Zo heb je de keuze op een persoonlijk cadeau van School aan de Stroom, op duokaartjes bij ‘Elsschot legt uit’ of ontvangen we jou als special guest op het opMaatconcert. Geef toe, dat wilt u toch voor geen geld van de wereld missen?  

 

https://www.stedelijkonderwijs.be/aandestroom

http://www.defilharmonie.be/opmaatorkest-1

https://http://www.elsschot.be/