Bar Fundament

/ Fundament 2060 vzw

Dit project is beëndigd op 05/03/2017

Een buurtbar in de kelder van de Sint-Amanduskerk in 2060 ?! Maak dit mee waar en ontdek deze unieke plek !

2060 bruist van de energie en creativiteit, maar er is gebrek aan laagdrempelige (betaalbare) ruimte om dit potentieel waar te maken. En dat terwijl er wel veel ruimte onbenut of onderbenut is. Fundament wil in 2060 leegstaande ruimten activeren, en start voor die doelstelling vanuit de majestueuze kelder van de Sint-Amanduskerk. Ook voor andere ruimten in de buurt zijn we al gevraagd om er een zinvolle, buurtgerichte bestemming aan te geven!

Met onze (en jullie!) beschikbare ruimten willen we een stedelijk bindmiddel vormen. Fundament wordt een vrijplaats voor iedereen, waar iedereen zijn/haar ding kan doen en zichzelf kan zijn: van allerlei workshops in de Recyclage Academie, tot spelen onder het altaar en gewoon ruimte om te gebruiken naar wens: het kan allemaal. Een 1.250m2 grote, gewelfde en robuuste ruimte staat ter beschikking van iedereen.

Voor de financiering van bouw van alle ruimten en voorzieningen hebben we een plan klaar, maar de missing link tussen alle deelruimtes willen we realiseren samen met de buurtbewoners: een buurtbar! In lijn met het opzet van Fundament en meer in het bijzonder de Recyclage Academie die we in Fundament onderbrengen, willen we de bar maximaal opbouwen met de hulp van buurtbewoners en gerecupereerd materiaal. Onze bar wordt een robuuste, duurzame, maar betaalbare eye-catcher! Wie weet zelfs een expo kast voor stukken die in de Recyclage Academie worden gemaakt?

Om de bar te bouwen hebben we laag gemikt ca. 3.900 euro nodig. We proberen dit bedrag te verzamelen met behulp van volgende rewards:

  • 10€ - Reserveer een plek op onze open café avond om uzelf te tonen in de vorm van muziek, poëzie, performance, beeldende kunst, etc. Wij bieden u een plek en laat je fans en vrienden op voorhand bonnetjes kopen (zie reward van €25).!
  • 20€ -  Een etentje in de unieke setting van onze gewelfde kelder. In de Breugeliaanse stijl van een volkskeuken worden twee gangen bereid door de Fundamensen. Moedig u vrienden aan om mee te doen zodat jullie gezellig in groep kunnen komen tafelen."
  • 25€ - 10 drankjetons bij Fundament 
  • 40€ - volg een workshop bij Rombachs glas in de Recyclage Academie om uw eigen glasplaatje te maken, en een glasplaatje die in de bar verwerkt wordt. De glasplaatjes maken duurt 15 minuten!
  • 100€ - krijg een 4-tal originele QR-code onderzetters met een link naar uw bedrijf of een op te geven URL. Duurzame ambacht ontmoet online media! Uw QR-code kan in overleg ook ingewerkt worden in het interieur.

  • 250€ - de 2060 toer! Met ons bevlogen Surinaams Fundament lid Michel Zaalblok, word je langs de diversiteit en rijkdom van 2060 geleid, proevend van de diverse gerechten van de aanwezige culturen in Antwerpen Noord! Afsluiten kan… aan uw bar in Fundament natuurlijk. 1 consumptie aan onze bar inbegrepen.
  • 700€ - uw evenement in Fundament! Voor recepties, feesten, zelfs bruiloften, doopfeesten of petanquetornooien kunt u terecht bij Fundament! (Niet voor ondernemingen)
  • 1.500€ - ook ondernemingen kunnen in Fundament een activiteit organiseren, zij dragen zo bij aan de laagdrempeligheid voor de buurtbewoners. Of… neem contact op met kelder2060@gmail.com voor meer informatie, en doe zelf een voorstel!

https://www.facebook.com/Fundament2060/?fref=ts