Wat als je taal niet mee wil?

/ Ga mee op kamp met vzw totaal!

133Votes

9Messages

Owner

/ Ga mee op kamp met vzw totaal!

Wij, Lore, Tine en Geertrui, gaan met passie voor plezier en samen zijn voor kinderen waarbij taal niet mee wil.

Contacter le porteur du projet
Ce projet s'est terminé le 31/05/2019

Bij 7% van de kinderen wil taalontwikkeling niet mee! Ze hebben een taalontwikkelingsstoornis. De ontwikkeling van hun moedertaal verloopt moeizaam en traag.

Wij organiseren kampen voor hen en infoavonden voor hun ouders. Stem voor dit project en maak dit mee mogelijk!

Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis vinden de woorden niet in hun hoofd. Het lukt hen niet om juiste zinnen te vormen. Hun woordenschat is beperkt en hun verhalen zijn onsamenhangend. Ze spreken niet vloeiend, … Hierdoor verloopt de  communicatie behoorlijk moeizaam. Dit maakt hen moe, gefrustreerd, verdrietig. Ze voelen zich alleen.

Met VZW totaal willen we hen en hun ouders ondersteunen.

Tijdens onze kampen maken we de taal visueel voor deze kinderen en we geven hen de nodige tijd. Het is belangrijk dat de kinderen en hun omgeving bewust zijn van hun uitdagingen! Daar zorgen we voor op onze kampen. Zo kunnen kinderen met een taalstoornis ook genieten van samen avonturen te beleven en plezier te maken.

Om ook hun ouders te ondersteunen in hun zoektocht naar informatie en begeleiding, organiseren we  infoavonden en coaching.

Om de kampen betaalbaar en de infoavonden gratis te kunnen organiseren, zijn we op zoek naar middelen en vrijwilligers. Draag je steentje bij op onze ontmoetingsdagen en kampen en wordt vrijwilliger of steun ons met jouw stem!

Meer info: www.vzwtotaal.be/