Buurtontmoetingsplek Schildpadstraat

/ Onze tuin is ook uw “speel”tuin

2 growfunders aimeraient être bénévoles de ce projet!

268Votes

14Messages

Owner

/ Onze tuin is ook uw “speel”tuin

Eigen Thuis vzw is een organisatie die, samen, antwoorden zoekt naar vragen van personen met een beperking. We zijn een open huis en streven naar integratie met de buurt.

Contacter le porteur du projet
Ce projet s'est terminé le 31/05/2019

De nieuwe buurtontmoetingsplek van Eigen Thuis wil een groene plaats creëren waar iedereen van de omgeving eender wanneer terecht kan ter ontspanning.  Wil je mee deze groene plek aantrekkelijk maken voor al de buren? Help jij ons mee kinderen in de buurt een nieuwe speelweide te geven? Kom dan mee de tuin van het nieuwe Eigen Thuis inrichten en stem voor ons project ;-)

De huidige speeltuin aan Eigen Thuis is vandaag een belangrijke ontmoetingsplek voor grootouders en ouders met hun (klein)kinderen. We vinden het belangrijk om deze plek te behouden en een vernieuwde look samen met onze nieuwbouw te geven.

Om de verbinding van mensen in de buurt tussen de twee wijken te stimuleren willen we het groen aan de nieuwbouw van Eigen Thuis samen ontwikkelen met de buurtbewoners. We willen van de open ruimte een ontmoetingsplek maken waar iedere naaste en verre buur kan langskomen voor een spelletje petanque, een babbeltje of om de kleinsten zich te laten vermaken in de speeltuin.

Omdat wij ook erg veel belang hechten aan het milieu en daaropvolgend het recycleren van materialen voor de uitbouw van de groene omgeving. We willen ook nagaan hoe we materiaal van buurtbewoners kunnen hergebruiken.

Om onze ontmoetingsplek mee aan te kleden willen we met de middelen van het Grimburgerfonds de volgende zaken aankopen:

  • Banken waaronder één solarbank
  • Pergola
  • Spelmateriaal
  • Aanleg omgeving
  • Oplaadpunten voor fietsen

Je kan helpen door voor dit project te stemmen én door materiaal te doneren.

We voorzien de opstartvergadering eind 2019 en hopen eind 2021 onze gezamenlijke ideeën samen te realiseren.