De Mobiele Boerderij

/ Omdat dieren voor mensen zorgen!

95Votes

5Messages

Owner

/ Omdat dieren voor mensen zorgen!

De mobiele boerderij, dat zijn Ellen, Ruben, Caitlin en onze trouwe twee- en viervoeters. Elk dier maakt de mens gelukkig en brengt hen samen. Wij brengen de dieren naar de mensen.

Contacter le porteur du projet
Ce projet s'est terminé le 31/05/2019

Stem op de Mobiele Boerderij, want jij vindt toch ook dat iedereen moet kunnen spelen en knuffelen met onze dieren. Dit beestig project is je stem meer dan waard!

Dieren maken ons gelukkiger. Ze zorgen voor een betere mentale gezondheid en minder stress. Uit studies blijkt dat omgaan met dieren een kalmerend effect heeft en onze hartslag positief beïnvloedt. Dieren zorgen bovendien voor minder eenzaamheid. 


Omdat het voor veel mensen door omstandigheden niet altijd mogelijk is een huisdier te hebben of onze dieren te bezoeken, kunnen we met onze mobiele boederij de vriendschap van onze dieren aan huis brengen.

We brengen kippen, konijnen, cavia’s, schapen, honden in aangepaste kooien naar scholen als meerwaarde voor hun lessen, naar zieke kinderen, naar WZC of naar psychiatrische instellingen, waar onze vrijwilligers de mensen bijstaan in hun contact met de dieren.

Wat hebben we nodig voor ons project?

  • dieren die geschikt zijn voor het contact met kinderen en bejaarden.
  • veilig en comfortabel vervoer.
  • comfort voor de dieren en deelnemers. Hiervoor plaatsen we de dieren op kunstgras op tafels, voorzien we hen van aangepaste drinkflessen en zorgen we voor verse groenten waarmee de deelnemers de dieren kunnen voederen.