De tuin van Acacia

/ Le Corbesier – Food Architect

101Votes

5Messages

Owner

/ Le Corbesier – Food Architect

Als professioneel kok en overmoedig creatieveling liet ik enkele jaren geleden de klassieke gastronomie achter mij en ik ging me meer en meer verdiepen in de seizoenen, wat de natuur op eigen boden te bieden heeft en men ecologische voetafdruk. Ondertussen zelfstandig, ga ik graag geregeld een nieuw food-gelinkt avontuur aan. Creatief zijn met locale, biologische ingrediënten is men passie. Deze ingrediënten zelf kweken is de volgende stap!

Contacter le porteur du projet
Ce projet s'est terminé le 31/05/2019

Proef groenten, fruit, kruiden en bloemen van Grimbergse bodem, voor u klaargemaakt op dit veld in grimbergen. Bedankt voor uw stem!

De Acacia-resedentie krijgt onder controle van Entrakt een tijdelijke invulling. De geknipte creatieve duizendpoot voor dit project, Otto Kint, doopte de site om tot de Wildernis. In dit prachtig project neem ik keuken en tuin om onder mijn vleugels.

Mijn bedoeling is het oud voetbalveld om te bouwen tot Urban Farm, waar ik men recent opgedane kennis ( student Urban Farming - Syntra) kan omzetten in de praktijk. De groenten, fruit, kruiden en bloemen die ik er zal kweken zullen in tal van openbare events, workshops, lunch en diners, wekelijks tuincafé met food en drinks van eigen bodem, gebracht worden

Wat wil ik zoal verwezenlijken op de veld:

  • Tunnelserre met tomaten, paprika’s, komkommer, meloenen, e.a.
  • (eetbare) Bloemweide met bijenkasten
  • Met bio compost verrijkte akker met grote variëteit aan groenten en klein fruit
  • Clubhuis ( uitgebouwd tuinhuis ) met terrasje en BBQ zone
  • Irrigatie systeem ( dak -> reservoirs -> vijver -> waterdarmen door het veld )
  • Semi- professionele keuken voor het verwerken en conserveren van de oogsten
  • Materiaal voor de boerderij 

De biologische producten verlaten de site niet, daar zij ter plaatse in de keuken van het polyvalent gebouw door mezelf verwerkt worden. En hopelijk door u geproefd worden ;-)

Stem op dit project en blijf op de hoogte van alle events!