H.O.P.E. op Linkeroever

/ River Side Studio ft. City Pirates Antwerpen

Owner

/ River Side Studio ft. City Pirates Antwerpen

Malik, Dominic, Charly, Horna en Mohamed zijn de drijvende kracht achter River Side Studio. Opgegroeid op Linkeroever zien ze het potentieel van de Antwerpse jongeren en willen ze zich inzetten om dit talent te ontwikkelen. River Side Studio wordt hierin ondersteund door City Pirates Antwerpen, een jeugdvoetbalvereniging met uitgesproken sociale missie.

Contacter le porteur du projet
Ce projet s'est terminé le 12/03/2017

H.O.P.E. is een muzikaal project van en voor Antwerpse jongeren van Linkeroever. Steun de realisatie van een muziekstudio als permanente uitvalsbasis voor lokaal creatief talent, professioneel begeleid door City Pirates. 

Met de realisatie van deze muziekstudio wil het collectief rond River Side Studio het lokale talent ondersteunen en ontwikkelen. Via urban workshops muziek en taal, via begeleide opnames en via gastcolleges en optredens van inspirerende artiesten, wordt een gemeenschap opgebouwd. Iedereen is welkom, kleur of geloof speelt geen rol. Hetgeen wat telt is inzet, respect en engagement.

Vandaag kunnen jongeren op Linkeroever die van voetbal dromen terecht bij City Pirates. Die groep wordt met dit project uitgebreid met muziekfanaten, woordkunstenaars en andere creatievelingen. City Pirates steunt het project door het op te nemen in de sociale werking van de club, begeleid door professionelen. Op de terreinen van City Pirates is de plaats voor de muziekstudio reeds ingepland.

River Side Studio is een vzw opgericht door jongeren die opgegroeid zijn in de Antwerpse wijk Linkeroever. Muziek, dans en voetbal zijn universele begrippen die elk verschil overstijgen. Het collectief met rapper Young B als drijvende kracht, wil samen met City Pirates in de Antwerpse achterstandswijk een warme plek creëren voor jongeren waar ze creatief aan de slag kunnen en waar ze uit zichzelf naartoe komen. De studio wordt ingebed in een dagelijkse werking. Op die manier kan iets worden opgebouwd, worden kansen gecreëerd en competenties ontwikkeld. Muziek als motor van integratie.
Om dit doel te bereiken, werd reeds een budget ingezameld van 12.000 euro dat de kosten van de uitrusting en inboedel van de studio dekt. River Side Studio wil het resterende geld inzamelen via growfunding: 17.000 euro voor de aankoop en verplaatsing van de studio (die momenteel in Limburg staat).

 

Steun dit project en geef de gemeenschap op Linkeroever een flinke boost!

  •