Steun onze artiesten. Breng de Gentse Kunsten tot bij jou.

/ Gents Kunstenoverleg vzw

Owner

/ Gents Kunstenoverleg vzw

Gents Kunstenoverleg engageert zich ertoe om concrete acties te realiseren die bijdragen aan de artistieke verbeelding van Gent, een overlegplatform te zijn voor algemene kwesties in het Gentse kunst- en cultuurbeleid. Kunstenoverleg Gent wil zoook een structurele gesprekspartner zijn voor de stedelijke overheid en een bruggenbouwer naar andere sectoren zoals onderwijs, toerisme, economie, welzijn en andere. Omdat alle deelnemers ervan overtuigd zijn dat kunst en cultuur een wezenlijke rol spelen in de transitie die Gent als stad doormaakt.

Contact the project holder
This project was ended 17/08/2020

Geen Gentse Feesten dit jaar... Maar ondanks deze moeilijke tijden, blijft Gent bruisen van de creativiteit. Daarom organiseert het on- en offline platform 'Zomersalon 2020' veel kleinschalige culturele activiteiten. En we hebben jou nodig om van de zomer een positief en onvergetelijk verhaal te maken! 

Artiesten staan te popelen om hun publiek te ontmoeten of hun kunstwerken tentoon te stellen. Honderden kunstenaars, (sociaal-) culturele organisaties, kunsthuizen, musea en cultuurmedewerkers hebben zich verenigd om hun kunsten en creativiteit over Gent uit te storten.

Met jouw steun activeren en betalen we Gentse artiesten die door de crisis deze zomer geconfronteerd worden met een lege agenda. We bieden ze financiële middelen in ruil voor een performance bij verenigingen met een beperkt budget (jeugdzorg, voedselbedeling, armoedebestrijding, sociaal werk, speelpleinwerking, …). Zo zorgen we ervoor dat de Cultuurzomer 2020 echt voor elke Gentenaar is.

Vanaf 17 juli, de normale startdatum van de Gentse Feesten, kun je de Gentse artiesten en Gentse kunstwerken tot bij jou brengen. Van de binnenstad tot in jouw wijk en ver daarbuiten. Een hele zomer lang. Wij helpen jullie daarbij. En jij helpt de kunstenaars.

Deze crowdfunding is ingebed in de 'Gentse Cultuurzomer 2020'. Naast de crowdfunding kun je dus een artiest boeken of een kunstwerk kopen. Alle info vind je op de webpagina van de Gentse Cultuurzomer.

Steun onze artiesten. Haal Gentse Kunsten tot bij jou!

www.gentsecultuurzomer.be