Dichters van wacht - telefoonlijn voor poëzie en houvast

/ Verb(l)ind vzw

This project was ended 25/04/2020

In deze tijd zonder aanraking hebben we nood aan geraakt worden. Woorden zijn daartoe in staat. Onze dichters van wacht fluisteren graag een gedicht in je oor. Een telefoontje is gratis, maar van onschatbare waarde. Maak jij verbinding mee mogelijk?

In tijden van afstand, brengen woorden ons dichter bij elkaar. Daarom lanceerde verb(l)ind Dichters van wacht. En wat worden ze graag gezien en gehoord, de dichters. Op vijf avonden tijd belden meer dan 2000 mensen hen. Daarom zullen de dichters nog een week langer doorgaan!

Heb je nood aan houvast of poëzie, dan kan je nog tot en met zaterdag 18 april bellen naar 0800 11 233, het gratis nummer van Dichters van wacht. De lijnen zijn elke avond open van 20 tot 22 uur. Via het keuzemenu word je doorverbonden met een van onze dichters. Misschien fluisteren Bart Moeyaert, Delphine Lecompte, Joke van Leeuwen, Maud Vanhauwaert, Mustafa Kör, Benno Barnard of Seckou Ouologuem je wel hoogstpersoonlijk een gedicht in het oor. En omdat gedichten geen grenzen kennen, breiden we de lijst uit met Nederlandse dichters. Op verblind.be/samen-dichter/ ontdek je wiens stem je zoal kan horen. Alvast een warm applaus (vanuit je kot) voor hun belangeloze inzet!


Maak jij verbinding mee mogelijk?

Omdat verb(l)ind wil dat troost en poëzie - zeker nu - toegankelijk zijn voor iedereen, is de telefoonlijn gratis voor wie belt. Dat steeds meer mensen hun weg vinden naar de dichters is geweldig.
De telefoonkosten voor verb(l)ind stijgen in verhouding. Daarom doen we graag een oproep tot een financieel duwtje in de rug. Draag je dit project een warm hart toe? Wil jij wel iets geven voor zoveel schoonheid?
Dankjewel voor je steun!

Met het verzamelde bedrag betalen we:
- het opzetten van het gratis telefoonnummer;
- de telefoonkosten;
- een vrijwilliger voor het opmaken van de dichterlijke planning. 

facebook.com/verblind/

www.verblind.be