LAP(s)TOP. BOENK EROP.

/ 't Lampeke

This project was ended 15/05/2020

“Met een laptop zet ook ik de powerknop aan”

De paasvakantie is voorbij. Scholen blijven gesloten, minstens nog tot 3 mei. Er komt nieuwe leerstof, die kinderen en jongeren thuis moeten verwerken. Dit is onmogelijk zonder steun én zonder computer thuis. Buurtwerk ‘t Lampeke houdt hen in een sterke samenwerking met de buurtscholen aan boord.

UPDATE

Wow. Dit is meer dan top.

Op 3 dagen tijd haalden we het gevraagde bedrag van 5.000 euro op. Het voelt als een warm snelheidsrecord in deze vreemde tijden. Het is hartverwarmend

Bedankt aan iedereen voor deze solidariteit. Dit doet meer dan deugd.

De 20 aangekochte laptops zijn intussen gehaald en vertrekken onmiddellijk naar de kinderen en de jongeren. 

Broodnodig voor de verbinding met de school. Met de samenleving. Met de ondersteuning van onze medewerkersploeg er bovenop natuurlijk.

Maar … we zetten de powerknop niet op stop. 

Integendeel. Want de noden worden alleen maar hoger. We gaan dus voor extra laptops. Hoeveel? Dat hangt af van het bedrag, dat we binnenhalen. Eén ding is zeker, ze komen allemaal terecht daar waar ze nodig zijn.Bij die kinderen en jongeren, die erbij willen horen. Die gelijke kansen willen én verdienen. 

En … we houden jullie van alles op de hoogte.

#samentegencorona      #GrowSolidarityIedereen heeft het recht om bij de les te blijven, toch?

Buurtwerk ’t Lampeke zet tijdens de Coronamaatregelen in op huiswerkondersteuning op maat: digitaal, waar het niet anders kan in de werking of op school.
We brachten ook reeds meer dan 30 laptops aan huis. Maar de nood groeit. De digitale kloof wordt door de lockdown alleen maar scherper.

Smartschoolgewijs: het heeft echt zijn prijs.

Daarom kopen we nieuwe laptops aan. Ze komen terecht daar waar ze nodig zijn.
Minstens even belangrijk, samen met de laptop garanderen wij de noodzakelijke ondersteuning: logistiek, inhoudelijk én emotioneel. Want dat blijft de essentie.

Meer info:
www.facebook.com/buurtwerkLampeke/

www.lampeke.be