Vult u mee onze basispakketten? #GentSamenSolidair

/ Gents Solidariteitsfonds voor Moeilijke Tijden

Owner

/ Gents Solidariteitsfonds voor Moeilijke Tijden

12 organisaties + vele vrijwilligers = 1 ongezien solidariteitsnetwerk! Samen en solidair steunen we de kwetsbaarsten in tijden van Corona. De 12 dragende organisaties zijn Een Hart Voor Vluchtelingen vzw, Werkgroep Vluchtelingen Gent vzw, Hand in Hand Gent, WoonGift Gent vzw, vzw De Tinten, Victoria Deluxe vzw, De Rode Lotus, vzw De Sloep, LetsSaveFood Gent, Buurtwerk Muide Solidair, Refu Interim en Enchanté.

Contact the project holder
This project was ended 31/05/2020

Vult u mee onze basispakketten? De meest kwetsbaren in onze samenleving worden het hardst getroffen door het virus en de lockdown-maatregelen. Met uw steun verdelen wij levensnoodzakelijke basispakketten met voedsel, drank en verzorgingsmiddelen.

Onder de noemer van het Gents Solidariteitsfonds slaan 12 basisorganisaties en vele burgers sinds twee weken de handen in elkaar om mensen in precaire situaties te ondersteunen in deze moeilijke tijden.

Basisnoden

Een golf van solidariteit kwam op gang, ook financieel. De afgelopen drie weken haalden inmiddels €25.000 op. Daarmee deelden we al 700 voedselbonnen uit aan 540 personen in een precaire situatie. We verdeelden een paar 100 verzorgingspakketten en er werd voorzien in dringende medische hulp. Honderden volwassenen en kinderen werden bediend met voedselpakketten en basisnoden werden gelenigd.

Wegwijs maken

Een groep vrijwilligers werkte een drukbezochte sociale kaart uit in 8 talen om de meest prangende vragen vlot te beantwoorden of correct door te spelen. We werken nu toe naar een papieren versie om offline te verspreiden. In een mum van tijd verzamelden bovendien 2.500 burgers zich in onze Facebook-groep waar hulpvragen en helpende handen spontaan gekoppeld worden.

Solidariteit doet leven

Om mensen te blijven voorzien in hun basisbehoeften, hebben wij uw steun nodig. We geven dagelijks +/- 2.000 euro uit aan  basismiddelen. Om de komende vijf weken door te komen zijn we daarom op zoek naar nog eens €50.000.

Elke cent telt

  • €20 = 1 basispakket
  • €20 = 1 voedselbon

Sharing is caring! Online en offline

Verspreid de solidariteit! Vervoeg onze Facebook-groep en deel onze berichten.

Kledij, voedsel, wasproducten op overschot? Op onze website vindt u de verdeelpunten waar u ze kan binnenbrengen.