Zoniënwoud app

/ Beleef en steun het Zoniënwoud

Dit project is beëndigd op 01/07/2019

Vind jij ook dat het Zoniënwoud een schitterende app verdient? Wil jij ook haar verborgen pareltjes ontdekken?

Steun ons vandaag nog en geef dit werelderfgoed een extra duwtje in de rug.

Ontdek waarom het Zoniënwoud uniek is en bescherm het ecologische hart.

Op slechts 10km van de Grote Markt van Brussel vind je het uitgestrekte Zoniënwoud dat jaarlijks miljoenen bezoekers ontvangt.

Naast een prachtige omgeving voor wandelaars, joggers, fietsers, ruiters,.. is het Zoniënwoud ook echte topnatuur en een habitat voor reeën, boommarters, vleermuizen, kamsalamander,.. én sinds kort ook de das.

De boommarter en das kunnen wel wat rust gebruiken en daarvoor hebben we jouw hulp nodig.

Hoe gaan we dat samen aanpakken?

Door jullie als bezoekers te verwelkomen in vijf woudpoorten waar routes starten voor wandelaars, fietsers, joggers, ruiters,.. die zorgvuldig uitgestippeld zijn door boswachters en natuurgidsen laten we jullie de mooiste plekjes ontdekken en tegelijk gunnen we zo kwetsbare wilde natuur zoals een actieve dassenburcht of nestplaats voor buizerds wat rust.

Met deze growfunding campagne bouwen we een app voor Android en iOS zodat je makkelijk de verschillende routes kan volgen en verborgen pareltjes kan ontdekken.

Dat kan alleen met jouw steun!

Wij, de studenten programmeurs en vrijwilligers van Groene Stapstenen vzw, zijn al hard aan het werk. Om de app te maken, hebben we een startbedrag van 12.000 euro nodig om de programmeurs, designers en servers te betalen.

Wij kijken ernaar uit jullie te verwelkomen in het Zoniënwoud en hebben een aantal mooie rewards voorzien zoals de app in avant-premiere , een uitnodiging voor een bedankingsfeest in het Zoniënwoud ,een nachtsafari of een excursie op maat met de boswachter. Net zoals we de applicatie bouwen in het Nederlands, Frans en Engels kunnen alle rewards ook doorgaan in een taal naar keuze.

Met deze app help je de natuur: alle routes voor wandelaars, lopers en fietsers worden zorgvuldig gekozen om jullie pareltjes te laten ontdekken én kwetsbare ecologische zones wat rust te gunnen. Zo is deze app óók een investering in een gezonde, plezante en groene leefomgeving voor ons en onze (klein)kinderen.

Steun het Zoniënwoud, kies je reward vandaag en de wilde natuur dankt je!